Toiminta

KOULUTUSPOLITIIKKA

Vaikutamme koulutuspoliitiikan kentällä täysin opiskelijan näkökulmasta. Teemme yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa, jotta jokaisella opiskelijalla on tasavertaiset lähtökohdat opiskeluun. Avaamme keskustelua niin hyvistä, kuin huonoistakin asioista koulussamme, jotta opiskelu ja opiskeluympäristön laatu olisi kokonaisuutena täydellinen. Tiedotamme jäseniämme koulutukseen liittyvistä muutoksista.


Lisäksi osallistumme neljä kertaa vuodessa järjestettävään koulun johdon ja opiskelijaedustajien kokoukseen. Kokoukseen kutsutaan rehtori, yksiköiden johtajat sekä HELGAn ja opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat ja koulutuspoliittiset vastaavat. Kokouksissa käydään läpi kuulumiset koulutusaloittain, niin koulun johdon kuin opiskelijoiden näkökulmasta. Tämä on erinomainen tilaisuus meidän myös antaa suoraan palautetta koulun johdolle. Eli mikäli jokin asia toimii erityisen hyvin tai puolestaan kaipaisi parantamista, olethan yhteydessä meihin!


Meidän edutuksen voivat opiskelijat nähdä myös puolivuosittain järjestettävässä round table tilaisuudessa, johon opiskelijat pääsevät tuomaan kurssiryhmiensä kuulumisia.


Yksi kanava, jossa teemme koulutuspoliittista työtä muiden kanssa, on talvella 2016 Haaga-Helian opiskelijakunta Helgan toimesta käynnistetty Eetvartti, joka on koulumme oma edunvalvontaverkosto. Verkostossa "jaetaan tietoa, käydään aktiivista keskustelua ajankohtaisista asioista ja kerätään tuoreita ideoita opiskelijakunnan edunvalvontatyöhön". Verkosto on avoin kaikille Haaga-Helian opiskelijoille. Linkki Facebook-ryhmään löytyy alta.


Liity Eetvartti-ryhmään

TERVEYS- JA HYVINVOINTIPALVELUT

Haaga-Helian opiskelijana sinulla on kattavat terveydenhuollon palvelut käytössäsi. YTHS:n tarjoamien sairaanhoitopalveluiden lisäksi käytössäsi ovat tarvittaessa psykiatrisen sairaanhoitajan, opinto psykologin ja oppilaitospappin palvelut sekä vertaistukea.


Lukukaudelle läsnäolevaksi ilmoittautunut päätoiminen korkeakouluopiskelija on velvollinen maksamaan sairaanhoitomaksun. Kela ei lähetä maksusta erillistä laskua vaan opiskelijan tulee maksaa maksu omakelassa, joko kerran lukukaudessa tai kerran lukuvuodessa.

KORKEAKOULULIIKUNTA

Kolmen ammattikorkeakoulun; Haaga-Helian, Metropolian ja Laurean yhteinen korkeakoululiikuntapalveluita tuottava organisaatio - Zone.

Zonen lisäksi Haaga-Heliassa on myös liikunnallisuutta ja hyvinvointia tukevaa opintojaksotarjontaa vapaavalinnaisissa opinnoissa.

Lue lisää